Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Донеччини сплатили до зведеного бюджету більше 23 мільярдів гривень

, опубліковано 17 січня 2020 о 10:53

За результатами роботи Головного управління ДПС у Донецькій області за 2019 рік до зведеного бюджету країни від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів надійшло 23 млрд грн, що на 0,6 млрд грн перевищує показники 2018 року.

Протягом 12 місяців 2019 року фахівцями податкової служби Донецької області забезпечено надходження до Державного бюджету України в розмірі 10,2 млрд грн, а до місцевих бюджетів надійшло 12,8 млрд гривень.

Найбільші надходження до зведеного бюджету країни за територіальною приналежністю належать м. Маріуполю - більше 7 млрд грн, м. Покровську і Покровському району – майже 3 млрд грн, та м. Краматорську – 2,3 млрд гривень.

«Левову» частину надходжень до держбюджету, або більше 77%, забезпечують наступні податки: ПДФО – 12,4 млрд гривень, податок на додану вартість – 3,1 млрд грн, податок на прибуток – 2,3 млрд гривень.

Зростанню доходів зведеного бюджету сприяє, по-перше, сумлінна сплата податків бізнесом Донеччини, по-друге, підвищення економічної активності регіону та злагоджена робота спеціалістів податкових органів Донеччини з протидії ухилення від оподаткування, завдяки якій держава отримує додаткові ресурси.