Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перші результати деклараційної кампанії доходів громадян на Полтавщині

, опубліковано 18 лютого 2020 о 09:57

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Полтавській області, станом на 01 лютого 2020 року подали податкові декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік –  478 громадян. З них – 445 громадян, що зобов’язані подати податкову декларацію, та 33 громадянина, які мають право подати декларації для отримання податкової знижки. Серед лідерів по кількості декларантів Кременчуцьке управління (166 громадян).

Загальна сума задекларованого громадянами доходу складає 12 млн 6911,6 тис. грн. Самостійно визначена сума податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб становить 1 млн 703,2 тис. грн, з військового збору – 312,2 тис. гривень.

Разом з цим нагадуємо, що декларувати свої доходи –  це конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). Згідно  з вимогами  Податкового кодексу України  платники податків у відповідних випадках зобов’язані  або мають право (для  отримання податкової знижки) подати  річну податкову декларацію про майновий стан та доходи.

Декларація громадянами, які зобов’язані задекларувати доходи, подається до 1 травня 2020 року   до контролюючого органу за місцем реєстрації.

Податкова декларація подається платниками податків  в один з таких способів (за    вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП), скориставшись Електронним кабінетом платника податків на офіційному порталі ДПС України в меню електронних сервісів.

Використання сервісів «Електронного кабінету платника» дає змогу заощадити свій час при поданні звітності та отриманні інформації про суми нарахованих доходів та утриманих податків, необхідних для заповнення декларації.