Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних авто Вінниччини сплатили понад 1,5 млн грн транспортного податку

, опубліковано 27 березня 2020 о 13:42

За два місяці 2020 року вінницькі власники елітних автомобілів сплатили до місцевого бюджету 1 мільйон 534,8 тисячі гривень транспортного податку. За словами  в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, зазначена сума на 332,1 тисячі гривень, або на 27,6 відсотка більша від запланованого.

Разом з тим, порівняно з відповідним періодом минулого року, сума сплаченого податку зросла на 19,4 тисячі гривень, або на 1,3 відсотка.

Посадовець нагадує, що транспортний податок 100-відсотково зараховується до місцевих бюджетів. Згідно з законодавством України транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку – 25 тисяч гривень на рік за одне таке авто.

Додамо, що серед престижних марок авто, за які найчастіше фізичні особи – мешканці Вінниччини сплачували транспортний податок, MERCEDES-BENZ, AUDI та LAND ROVER RANGE ROVER.