Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Миколаївщини поповнились на 31,4 млн грн від сплати акцизного податку

, опубліковано 30 березня 2020 о 14:04

Як повідомив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, завдяки проведенню податковою службою Миколаївщини ефективної роботи щодо недопущення безліцензійної діяльності на ринку підакцизних товарів у січні-лютому 2020 року мобілізовано до місцевих бюджетів 31,4 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Порівняно з аналогічним періодом 2019 року надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів збільшились на 5,1 млн гривень.

 «Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Миколаївcькій області постійно вживаються заходи щодо детінізації ринку підакцизних товарів у Миколаївcькій області. З метою скорочення тіньового обігу підакцизних товарів протягом двох місяців 2020 року проведено 49 фактичних перевірок діяльності суб’єктів господарювання, за результатами яких донараховано 1,6 млн грн, сплачено 841,1 тис. гривень», - зазначив Дмитро Прокоф’єв.

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що на території Миколаївcької області роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюють 2 146 суб’єктів господарювання, у т. ч.: 283 – юридичних осіб та 1 863 фізичних осіб.