Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року автовласниками Одещини сплачено понад 2,7 млн грн транспортного податку

, опубліковано 31 березня 2020 о 15:00

За січень – лютий 2020 року до місцевих бюджетів Одещини платниками області сплачено понад 2,7 млн грн транспортного податку. Порівняно з показниками аналогічного періоду минулого року сплата зросла на 0,1 млн грн, або 5,2 відсотка.

З початку року юридичними особами сплачено транспортного податку понад 1,6 млн грн, а фізичними особами – 1,1 млн гривень.

Нагадуємо,  платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (4723 грн х  375).

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку і подають декларації. Сплачується платіж авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним, які відображаються в річній податковій декларації.

Щодо фізичних осіб, то обчислення суми податку з об'єкта або об'єктів оподаткування, які їм належать і зареєстровані в Україні, здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку на підставі відомостей, необхідних для розрахунку податку, отриманих від органів внутрішніх справ. 

Транспортний податок  – одне з джерел наповнення місцевих бюджетів, адже він повністю залишається у розпорядженні місцевих громад.

Звертаємо увагу платників! Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2020 році, розміщено на сайті  Міністерства економічного розвитку та торгівлі України http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.