Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: на потреби української армії за січень - квітень 2020 року сплачено 273 млн грн військового збору

, опубліковано 18 травня 2020 о 17:17

За чотири місяці поточного року мешканцями Одещини до бюджету сплачено 273,2 млн грн військового збору, що більше відповідного періоду 2019 року на 27 млн грн, або на 11 відсотків. Лише у квітні  на підтримку армії сплачено 64,2 млн грн збору.

Важливим джерелом наповнення державної казни є робота податкових органів області з легалізації ринку праці та протидії виплатам неофіційних заробітних плат. І позитивна динаміка зростання надходжень військового збору – це підтвердження того факту, що все більше роботодавців відмовляються від виплат заробітної плати в «конвертах» та офіційно оформлюють працівників.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків є роботодавці. Військовий збір у повному обсязі перераховується до державного бюджету.

Варто пам’ятати, що сплата військового збору – внесок кожного громадянина на зміцнення обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі.