Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Рівненщини сплатили понад 1,6 мільярда гривень ЄСВ

, опубліковано 18 травня 2020 о 17:18

У січні – квітні 2020 року сума надходжень єдиного соціального внеску від платників податків Рівненської області склала  1 695 мільйона гривень, що на 133 мільйона гривень, або майже на 9 відсотків перевищило надходження аналогічного періоду  2019 року. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Він також наголосив, що детінізація ринку праці є одним з пріоритетів у роботі податківців, оскільки заробітна плата громадян та доходи фізичних осіб-підприємців є основним джерелом для сплати єдиного соціального  внеску, за рахунок якого наповнюються фонди соціального страхування, фінансуються державні соціальні програми, особливо зараз в умовах карантину, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

Звертаємо увагу, що з 1 березня до 31 травня 2020 року тимчасово не застосовуються штрафні санкції за несвоєчасну сплату ЄСВ, за неповну або несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄСВ (авансових платежів), а також за несвоєчасне подання звітності з ЄСВ до податкових органів. Крім того, за цей період платникам єдиного соціального внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню. Це передбачено Законами України від 17.03.2020 р. №533-ІХ та від 30.03.2020 р. №540.