Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому півріччі 2020 року бюджети Миколаївщини отримали 3,2 млрд грн податкових платежів

, опубліковано 06 липня 2020 о 13:43

Завдяки вжитим заходам щодо детінізації економіки, руйнуванню тіньових схем, легалізації ринку праці, створенню партнерських відносин з платниками податків у першому півріччі 2020 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів 3,2 млрд грн податкових платежів, що на 193,2 млн грн більше, ніж у січні-червні 2019 року. У Службі зазначають, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, за 6 місяців 2020 року місцеві скарбниці отримали податку на доходи фізичних осіб на суму понад 2,2 млрд грн, єдиного податку з юридичних та фізичних осіб - 397,7 млн грн, плати за землю - 305,5 млн гривень.

Крім того, місцеві бюджети поповнились завдяки сплаті акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у сумі – 81,5 млн грн, податку на прибуток – 78,1 млн грн, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 43,4 млн грн, рентної плати за спеціальне використання води, надр та лісових ресурсів – 24,9 млн грн, екологічного податку – 13,1 млн грн, плати за ліцензії – 14,1 млн гривень.

Податкова служба Миколаївщини постійно вдосконалює сервісне обслуговування платників та адміністрування податків, здійснює постійний діалог з бізнесом у двосторонньому форматі, докладає максимум зусиль для задоволення потреб платників, зокрема, у сучасних, зручних та зрозумілих сервісах, які забезпечать легку та стабільну сплату податків до бюджету.

А додаткові кошти, які отримують територіальні громади Миколаївщини у своє розпорядження, дозволяють у фінансовому плані вирішувати чимало питань, які стосуються їх соціального та інфраструктурного розвитку.