Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заготівля дарів лісу додала бюджетам 64,5 мільйона гривень податкових платежів

, опубліковано 06 липня 2020 о 13:47

Як зазначили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за січень-червень 2020 року платниками податків Рівненської області  сплачено до бюджету 64,5 млн грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Зокрема, місцеві бюджети області отримали 43,8 млн грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, що перевищує минулорічні показники на 10,8 млн грн, відповідно державний бюджет отримав 20,7 млн грн, що на 2,6 млн грн більше минулорічних надходжень.

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що  діяльність СГ, пов’язана із збиранням, купівлею (в тому числі у населення), транспортуванням, зберіганням та реалізацією дикорослих плодів, ягід, грибів, лікарських рослин, належить до спеціального використання лісових ресурсів, яке є платним.

«В області розпочався сезон масової заготівлі дарів лісу. Надходження рентної плати за використання лісових ресурсів є вагомим внеском до місцевих скарбниць. Тому завдання органів місцевої влади та фахівців ДПС продовжувати ефективну взаємодію з тим, щоб визначені податкові платежі від користування дарами лісу надходили до бюджету», - повідомив начальник ГУ ДПС у Рівненській  області Віталій Чуй.

Він також зазначив, якщо керівники місцевого самоврядування та мешканці громад  стануть активними громадськими контролерами за тим, щоб процес заготівлі відбувався легально з обов’язковою сплатою податків, бюджети громад отримають додаткові кошти на вирішення соціально – економічних проблем.

Нагадаємо, порядок обчислення та ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів регулюються статтею 256 розділу ІХ «Рентна плата» Податкового кодексу України.