Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонський ЄСВ склав 2,1 мільярда гривень

, опубліковано 06 липня 2020 о 13:50

За перше півріччя 2020 року від платників податків Херсонщини надійшло 2073 млн грн єдиного соціального внеску на соціальну підтримку спільно вразливих верств населення. Ця сума перевищує показники аналогічного періоду минулого року на 70 млн грн надходжень.

Зокрема, червневі надходження ЄСВ склали 407,6 млн грн, це перевищує показник за червень 2019 року на 7,3 млн грн платежів.

Найбільші суми ЄСВ за січень - червень 2020 року перерахували роботодавці та фізичні особи підприємці м. Херсона - 1038 млн грн, м. Каховка та Каховського району - 150 млн грн, м. Нова Каховка -  136 млн грн та Білозерського району - 102 млн грн єдиного внеску. 

Своєчасні надходження єдиного соціального внеску забезпечують соціальні гарантії держави по пенсійним виплатам та надійний захист для  мешканців Херсонщини під час безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань.

Нагадаємо: єдиний соціальний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням - на рахунки фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.