Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопіллі до бюджетів усіх рівнів надійшло понад 4,1 млрд грн платежів

, опубліковано 05 серпня 2020 о 14:58

Платники податків Тернопільщини спрямували до Зведеного бюджету України 4 млрд 101 млн грн податків та зборів у січні-липні 2020 року. Порівняно з відповідним періодом минулого року приріст склав 234,4 млн грн, або на 6,1 відсотка більше. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько.

«Завдяки відповідальному ставленню наших краян до сплати податкових платежів, навіть в умовах пандемії та ряду обмежувальних заходів спостерігається позитивна динаміка в надходженнях: плюс 53,6 млн грн до очікуваних», – конкретизував посадовець.

Зокрема, надходження державного бюджету склали 1 млрд 676,4 млн гривень, тоді як у січні-липні 2019 року платники сплатили 1 млрд 546,3 млн грн податкових платежів. Відтак цьогоріч надходження збільшились на 130,1 млн грн, або 8,4 відсотка.

Доходи місцевих бюджетів упродовж семи місяців цього року склали 2 млрд 421,4 млн гривень. Це на 1,3 відсотка більше, ніж очікувалося. Тож до місцевих скарбниць спрямували плюс 30,5 млн гривень. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом приріст надходжень склав 106 млн грн, або 4,6 відсотка.

«Сподіваюся, що суб’єкти господарювання Тернопілля й надалі залишатимуться відповідальними та добросовісними платниками, а отже вплив коронавірусних обмежень на наповнення бюджетів спільними зусиллями нам вдасться мінімізувати», – підсумував Іван Пунько.