Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операція «Урожай» на Житомирщині: збільшено податкові зобов’язання більше ніж на 1,5 млн гривень

, опубліковано 28 серпня 2020 о 12:44

Пріоритетним напрямом цьогорічної операції «Урожай-2020», яку проводить на Житомирщині Головне управління Державної податкової служби в області є виявлення схем з мінімізації податкових зобов’язань сільськогосподарськими платниками єдиного податку 4 групи.

Так, в рамках операції «Урожай» та з метою виявлення незаконної розробки міжпайових доріг і встановлення факту засівання даної категорії земель, територіальними підрозділами складено плани проведення обстежень в розрізі ОТГ, сільських, селищних та міських рад.

Створено робочі групи та налагоджено роботу по взаємодії з органами місцевого самоврядування щодо залучення до участі їх у проведенні обстежень земель сільськогосподарського призначення. Робочими групами протягом червня – серпня 2020 складено 88 актів обстежень земель.

Відповідно до проведених заходів, з метою упередження схем ухилення від оподаткування, якісного обліку земельних ділянок, відповідно до чинного законодавства та внесення їх до єдиної інформаційної системи Державного земельного кадастру, наповнення місцевих бюджетів, проведено роботу з орендарями земельних часток (паїв) по питанню укладання договорів оренди земельних ділянок (міжпайових доріг). В результаті проведеної роботи 55 СГД (платниками єдиного податку 4 групи) уточнюючими деклараціями збільшено площу на839,1 гата податкові зобов’язання на 174,4 тис. грн.

Разом з тим, з метою проведення інвентаризації земельних ділянок сільськогосподарського призначення направлено запити до райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування щодо надання інформації про виявлення засіяних земельних ділянок, які знаходяться у державній та комунальній власності, та по яких не зареєстровані відповідні договори оренди (міжпайові дороги, придорожні смуги), та власників таких посівів.

За наслідками проведеної роботи щодо забезпечення повноти обліку сільськогосподарських земель за червень – серпень 140 СГД надано уточнюючі (звітні) декларації по єдиному податку четвертої групи, якими збільшено площу земельних ділянок сільськогосподарського призначення на 11,2 тис. га та збільшено податкове зобов’язання на 1412,2 тис.грн.

«Операція «Урожай» - це спільна системна робота з громадами. Ми за прозоре та ефективне ведення бізнесу в аграрному секторі області. Спільні дії повинні повернути платника в правове поле, а у разі мінімізації податків забезпечити повернення їх до бюджету. Заходи щодо забезпечення повноти обліку сільськогосподарських земель Головним управлінням ДПС у Житомирській області продовжуватимуться і надалі» - резюмував начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш.