Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільському бізнесу повернули 404 млн грн податку на додану вартість

, опубліковано 13 жовтня 2020 о 13:05

З початку року суб’єктам підприємницької діяльності – юридичним особам Тернопільщини з державного бюджету відшкодовано грошовими коштами 404 млн грн податку на додану вартість. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько.

«Варто зауважити, що переважну частину заявлених сум ПДВ платники отримують за результатами камеральних перевірок. За рахунок ефективної роботи Електронного реєстру відшкодування ПДВ повернення цього податку відбувається своєчасно. Адже такий сервіс функціонує у відкритому режимі та демонструє громадськості, що процес адміністрування та відшкодування податку на додану вартість є автоматичним, прозорим та виключає будь-які можливості маніпулювання з відшкодуванням платежу», – пояснив посадовець. Відтак, якщо підприємство не маніпулює з показниками податкової звітності та не застосовує ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів, то отримує бюджетне відшкодування у строки, визначені нормативно-правовими актами.

Загалом у січні-вересні цього року про відшкодування податку на додану вартість  повідомили 127 суб’єктів господарювання краю. Заявлена платниками до повернення сума склала 377 млн гривень.