Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Частка сплачених великими платниками податків складає майже 60% від податкових надходжень по Україні

, опубліковано 12 листопада 2020 о 18:17

Відповідальне ставлення великого бізнесу до сплати податків дає свої результати. Про це заявив  начальник Офісу великих платників податків ДПС Микола Чмерук.

За словами керівника Офісу, протягом 10 місяців поточного року великий бізнес сплатив до державного бюджету майже 313 млрд гривень. Питома вага надходжень забезпечених платниками Офісу до загальних надходжень по Україні становить – 59,4%.

Географія надходжень виглядає таким чином:

- великі платники, які знаходяться на обслуговувані у Центральному управлінні, з початку поточного року забезпечили надходження у сумі 21,7 млрд грн;

- Східному – 10 млрд грн;

- Західному – 16,6 млрд грн;

- Південному – 9,2 млрд грн;

- Північному – 25,6 млрд гривень.

У свою чергу платники, які обліковуються у м. Києві, спрямували до держскарбниці майже 230 млрд гривень. Найбільшу суму сплатили підприємства паливно-енергетичного комплексу, їх частка складає понад 92 млрд гривень.

«Слід виділити зростання надходжень з акцизного податку. Ця цифра за десять місяців поточного року збільшилась на 21,6% та становить понад 63 млрд грн, що у свою чергу на 11,3 млрд грн більше ніж торік і складає 97,2% перерахованого податку по всій країні», - зазначив Микола Чмерук.

Місцеві бюджети (у розрізі регіонів), в яких обслуговуються великі платники за січень-жовтень отримали майже 25 млрд гривень.

Зокрема, місцевий бюджет м. Києва отримав 13,2 млрд грн;

Дніпропетровського регіону – 3,9 млрд грн;

Запорізького – 2,5 млрд грн;

Львівського – 1,4 млрд грн;

Одеського – 1,6 млрд грн;

Харківського – 2,1 млрд гривень.