Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працюємо офіційно: подоляни поповнили бюджет на понад 5 мільярдів гривень ПДФО за рахунок легальних доходів

, опубліковано 11 листопада 2020 о 18:25

Завдячуючи відповідальній позиції бізнес-спільноти краю, цього року з легальних доходів працюючих жителів Хмельниччини до бюджетів усіх рівнів надійшло 5 мільярдів 248 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 132 мільйони гривень перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

Згідно з розподілом офіційна оплата праці та легальні доходи подолян додали до місцевих бюджетів майже 4 мільярда гривень, надходження до державного бюджету склали 1,3 мільярда гривень.

Примітно, що в області динаміка кількості працюючих, попри непрості економічні умови, спричинені поширенням та протидією коронавірусній інфекції, має позитивну тенденцію і на сьогодні становить понад 150 тисяч осіб, що порівняно з відповідним періодом минулого року з плюсом у понад 6 тисяч працівників.

В умовах сьогодення динаміка сплати ПДФО свідчить про економічну активність та робочий потенціал підприємницької спільноти краю, що у підсумку підтверджується відповідними відрахуваннями із зарплат та інших легальних доходів до бюджету.

Як зазначають в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, легальний бізнес та офіційні робочі місця – основа бюджетної стабільності територіальних громад і державної фінансової підтримки, які безпосередньо залежить від того, наскільки прозорим є ринок праці і відповідальними роботодавці в питаннях оформлення з найманими особами офіційних трудових відносин. Тому спільні дистанційні інформаційно-комунікаційні заходи щодо протидії не задекларованій праці і надалі матимуть активне продовження.

Нагадаємо, що укладення трудового договору дає можливість найманому працівнику бути захищеним чинним трудовим законодавством у разі порушення його прав, а саме: у разі затримки в розрахунку по заробітній платі, відмові в оплаті праці за виконану роботу. Водночас роботодавці зобов’язані надсилати повідомлення про прийняття працівника на роботу до податкових інспекцій за місцем обліку їх як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таке повідомлення має бути надіслане до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Зразок форми повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 413.