Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податкові аудитори від початку року вивели з «тіні» понад 12,2 мільйона гривень несплачених податкових зобов‘язань

, опубліковано 17 листопада 2020 о 18:28

Дотримуючись вимог «карантинних законів» впродовж 10 місяців цього року податкові аудитори провели 278 перевірок (19 планових, 40 позапланових та 219 фактичних перевірок). Про це інформує перший заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

Перевірками донараховано майже 12,2 млн. грн. узгоджених сум податкових зобов’язань та 0,5 млн. грн. пені за порушення норм валютного законодавства.

Також за вказаний період за результатами проведених перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 15,4  млн. грн. та залишок від'ємного значення, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду на суму 3,7 млн. грн. Суму ПДВ заявлену до відшкодування з бюджету зменшено на 2,5 млн. грн.

Із донарахованих сум за актами перевірок поточного року та минулих років впродовж січня-жовтня 2020 року надійшло до бюджету майже 23,5 млн. грн. несплачених податкових зобов‘язань.

Наталія Чернівчан відзначає, що під час карантину мораторій встановлено не на всі види перевірок, зокрема можуть проводитися документальні позапланові перевірки, які проводяться на звернення платника податків та з підстав, визначених пп. 78.1.7 та 78.1.8 п. 78.1 ст. 78 Кодексу (реорганізація юридичної особи та подано декларацію в якій заявлено відшкодування ПДВ).

Також дозволені фактичні перевірки з питань обліку, ліцензування, виробництва, зберігання й транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів; цільового використання пального та спирту етилового платниками податків; обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками; здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва й обігу спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, пального, з підстав, визначених пп. 80.2.2, 80.2.3 та пп. 80.2.5 Кодексу.

«Саме такі види перевірок під винятковою увагою податківців», – наголошує Наталія Чернівчан.