Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 4 мільярдів гривень спрямували роботодавці Рівненської області на соціальні потреби

, опубліковано 20 листопада 2020 о 18:58

Як повідомили в ГУ ДПС у Рівненській області, за дев’ять  місяців  2020 року роботодавці Рівненщини сплатили  4,3 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Темпи росту сплати ЄСВ перевищують рівень надходжень минулого року на 7 відсотків, а це - 297 мільйонів гривень.

У податковій  службі області зазначають, що контроль за дотриманням податкового законодавства з реалізації державної політики в адмініструванні єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальної допомоги є одним із пріоритетних напрямів діяльності відомства.

Як зазначив нчальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, ухиляючись від офіційного укладання трудових відносин, виплачуючи заробітну плату «в конвертах», роботодавець фактично позбавляє працівника захисту своїх трудових прав. А це і право на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на отримання допомоги при травмуванні у разі нещасного випадку на виробництві, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу та безліч інших.

Податківці нагадують  суб’єктам господарювання, що з 1 вересня поточного року підвищено розмір мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Відповідно таке підвищення вплинуло на мінімальний розмір єдиного внеску: з 01.09.2020 мінімальний розмір ЄСВ становить 1100 грн. на місяць (5000 х 22% ).