Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині торік сплачено понад 2,2 мільярда гривень податку на додану вартість

, опубліковано 22 січня 2021 о 08:17

За підсумками 2020-го року на Волині до держбюджету сплачено 2 мільярди 225 мільйонів гривень ПДВ. Таким чином, за підсумками року зафіксовано ріст сплати ПДВ на 32,6 відсотка.

Саме завдяки якісній протидії схемам мінімізації в області до держбюджету спрямовано на 547 мільйонів гривень ПДВ більше, ніж у 2019 році. Ріст сплати ПДВ на понад півмільярда гривень – показник ефективності адміністрування податку на додану вартість фахівцями податкової служби краю.

«Наша протидія сумнівним оборудкам шляхом блокування ризикових господарських операцій – дієвий механізм боротьби з тіньовою економікою. Як результат, легальний бізнес отримує кращі умови для власної діяльності та збільшує обсяги продажу, а бюджет – додаткові надходження», - зазначає очільниця волинських податківців Світлана Савчук.

Як запевняють у Головному управлінні ДПС у Волинській області, винятково електронний формат взаємодії з платниками ПДВ дозволяє  швидко та якісно опрацьовувати подані документи та своєчасно запобігати формуванню фіктивного податкового кредиту.

«Мета податкової служби – захист інтересів чесного бізнесу, оскільки саме підприємства реального сектору економіки наповнюють бюджети усіх рівнів. Застосовуючи сучасні технологічні рішення в процесі податкового супроводу, наприклад Систему моніторингу оцінки ризиків, ми прагнемо створити більш сприятливі конкурентні умови для сумлінного бізнесу», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом січня-грудня 2020 року волинському бізнесу відшкодовано майже 599 мільйонів гривень ПДВ.