Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині підприємствам віддали 51 млн грн податку на додану вартість

, опубліковано 12 лютого 2021 о 17:58

Про бажання відшкодувати податок на додану вартість у січні цього року повідомили 66 суб’єктів господарювання – юридичних осіб Тернопільської області. Заявлена ними сума бюджетного відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок склала 51 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. «Порівняно з січнем минулого року сума ПДВ, заявлена до повернення, зросла на 4 млн гривень», – констатував посадовець.

За його словами, станом на початок лютого цього року платникам податків краю повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 51 млн грн податку на додану вартість. «Тобто відшкодування податку на додану вартість проводиться своєчасно та в повному обсязі», – наголосив очільник податкового відомства.

«Залишок невідшкодованого ПДВ склав 77 млн гривень, – детально розповів Михайло Яцина. – Щодо 61 млн грн податку ще тривають перевірки та процедура бюджетного відшкодування, а ще 16 млн грн перебувають на стадії судового та адміністративного розгляду».