Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень цього року на Житомирщині до місцевих бюджетів надійшло майже 530 млн гривень податкових платежів

, опубліковано 15 лютого 2021 о 10:30

У січні цього року у розпорядження місцевих громад Житомирської області платниками податків спрямовано 529,3 млн гривень, що порівняно з січнем минулого року більше на 4 відсотки, або на 20,6 мільйона гривень.

Найбільшою питомою вагою, а це майже 64 відсотки, у формуванні місцевих бюджетів Житомирщини традиційно залишається податок на доходи фізичних осіб, який сплачено у сумі 336,6 млн гривень. Темп росту ПДФО до січня минулого року забезпечено на рівні 5,6 відсотка, що в абсолютній сумі  18 мільйонів гривень.

Фізичні особи – підприємці сплатили 65,8 млн грн, юридичні особи - спрощенці – 8,1 млн грн та сільськогосподарські товаровиробники – 24,5 млн грн єдиного податку.

Також серед бюджетоформуючих податків - земельний податок та орендна плата, яких надійшло від платників у сумі 48 млн гривень. Рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів платниками забезпечено в сумі 10,6 млн грн та акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 15,4 млн гривень.