Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Свої статки вже задекларували понад 4,3 тисячі вінничан

, опубліковано 05 березня 2021 о 10:22

«Упродовж двох місяців 2021 року про отримані у 2020 році доходи прозвітували 4345 мешканців Вінниччини. Загалом вони задекларували майже 310 мільйонів гривень», – повідомив начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков під час нещодавнього брифінгу.

Із загальної кількості декларантів, правом на податкову знижку скористалось 1381 вінничан, переважна більшість яких, а саме 968 осіб, сплачували кошти на користь закладів освіти. За результатами до повернення нараховано понад 4,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. 

Разом з тим, кількість громадян, які зобов’язані були подати декларацію і упродовж січня-лютого поточного року задекларували минулорічні статки, становить 2694 особи. Наразі серед цієї категорії декларантів 651 громадянин прозвітував про інші доходи (переважно доходи від продажу сільськогосподарської продукції), 372 – про доходи у вигляді спадщини, 195 –про доходи від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна, 73 – про доходи від здавання в найм нерухомого майна, 12 – про інвестиційний прибуток.

За словами посадовця, серед декларантів Вінниччини вже є 23 мільйонери проти 17 зареєстрованих на аналогічну дату минулого року.

Микола Суржиков зауважив: «У підсумку деклараційного процесу січня-лютого 2021 року ті, хто мав подати декларацію в обов’язковому порядку, сплатять до бюджету понад 5,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та близько 991,0 тисячі гривень військового збору. А от до повернення вінничанам нарахували понад 4,3 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб».

Підсумовуючи проміжні результати цьогорічної деклараційної кампанії, очільник податкової служби Вінниччини звернувся через ЗМІ до земляків з нагадуванням не баритися та подати декларацію про доходи вчасно, не пізніше 30 квітня 2021 року.