Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малий бізнес Рівненщини поповнив місцеві скарбниці, сплативши понад 211 млн грн єдиного податку

, опубліковано 06 квітня 2021 о 11:52

Упродовж трьох місяців 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць краю 211,6 млн грн єдиного податку, це на 22,9 млн грн більше порівняно з  надходженнями за аналогічний період минулого року.  Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За три місяці цього року вони сплатили 161,4 млн грн  єдиного податку, що на 23,5 млн грн більше, ніж минулоріч.  Юрособи - спрощенці перерахували за цей період 31,6 млн грн єдиного податку. Це перевищило минулорічні надходження на 2,2 млн гривень.

Платники  сільськогосподарського податку, а це четверта група спрощенців, сплатили 18,6 млн грн єдиного податку.

Віталій Чуй зазначив, що  єдиний податок – це платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури, тому вони мають бути зацікавлені у повноті надходжень цього платежу до своїх бюджетів.

Нагадуємо, що перебувати на спрощеній системі оподаткування можуть платники, обсяги доходу яких не перевищують для 1 групи – 1 млн грн, для ІІ групи – 5 млн грн., для ІІІ групи - 7 млн гривень.