Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнесу Чернівецької області відшкодували 53,9 мільйона гривень ПДВ

, опубліковано 14 квітня 2021 о 09:00

У першому кварталі 2021 року на рахунки суб’єктів господарювання відшкодовано понад 53,9 млн грн податку на додану вартість. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

За словами посадовця, в області налічується 77 платників, які декларують бюджетне відшкодування цього податку. Зокрема, впродовж першого кварталу 2021 року ними подано заяв на загальну суму 59,3 млн гривень. Це на майже на 4 млн гривень більше, ніж за аналогічний період торік.

Структура платників, які отримали бюджетне відшкодування податку на додану вартість:

 підприємства - експортери продукції складають 68,9 відсотка за кількістю і 81,1 відсотка від суми;

перевізники, які здійснюють міжнародні перевезення, в загальній кількості складає 23,3 відсотка, а в сумі 17,3 відсотка;

підприємства, засновані організаціями інвалідів – 3,9 відсотка та 1,2 відсотка відповідно;

на внутрішньому ринку України сума заявки бюджетного відшкодування склала 3,9 відсотка від кількості і 2,0 відсотки від суми .

«Разом з тим у першому кварталі в 1,8 раза збільшилася сума упередженого неправомірного відшкодування ПДВ. Торік у січні - березні податківці упередили 1,5 млн гривень, а цього року вже 2,7 млн гривень. Порушення допустили 10 суб’єктів господарювання», – наголосив Віталій Шпак.