Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині сплатили понад 77,5 млн грн «патріотичного» збору

, опубліковано 15 квітня 2021 о 15:29

На потреби українського війська платники податків Тернопільської області спрямували до державного бюджету 77 млн 505,3 тис. грн військового збору впродовж першого кварталу 2021 року. Надходження платежу перевищило сплату січня-березня минулого року на 6 млн 413,5 тис. грн, або плюс 9 відсотків. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

«Вважаю, це – результат відповідальної позиції працедавців нашого краю. Адже вони гідно оплачуючи роботу своїх працівників, своєчасно перераховують податкові платежі. Відтак держбюджет стабільно отримує кошти для підтримки нашої армії», – констатував очільник податкового відомства Тернопілля.

Лише у березні цього року краяни сплатили 28 млн 607,3 тис. грн цього збору. А це на 4 млн 841,1 тис. грн більше, ніж минулоріч та плюс 2 млн 207,3 тис. грн до очікуваних надходжень.

Варто пам’ятати, що лише той, хто працює офіційно й отримує легальні доходи, сплачує відрахування на потреби армії. Військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, що виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Так платники, які бажають підтримувати армію, повинні дбати про отримання легальних доходів.