Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Житомирщини спрямували на соціальні виплати 1,6 мільярда гривень єдиного соціального внеску

, опубліковано 16 квітня 2021 о 09:39

За січень-березень цього року надходження з єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від платників податків Житомирщини склали 1 мільярд 578,5 мільйона гривень. У тому числі надходження з ЄСВ склали: від фонду оплати праці за найманих працівників 1 мільярд 269,5 мільйона гривень, від грошового забезпечення – 210,7 мільйона гривень, від фізичних осіб-підприємців  – 97,3 мільйона гривень, від сум допомоги, нарахованих батькам вихователям – 0,3 мільйона гривень.

Темп росту доведеного індикативного показника на березень 2021 року до фактичних надходжень березня 2020 року складає 104,9 відсотка, темп росту мінімальної зарплати у І кварталі 2021 року до аналогічного періоду минулого року складає 127 відсотків.

 «Своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист на випадок безробіття, нещасних випадків, пенсійне забезпечення та інші виплати. Головне управління ДПС у Житомирській області й надалі контролюватиме дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску», – відзначив начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш.