Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За користування надрами полтавські підприємства сплатили майже 4 млрд гривень

, опубліковано 27 квітня 2021 о 14:32

З початку року до бюджетів усіх рівнів надійшло 3 млрд 880 млн грн рентної плати за користування надрами. Про це повідомив  начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Лавров.

За його словами, підприємства регіону збільшили сплату порівняно з минулорічною на 1 млрд 789,5 млн грн, або на 85,6 відсотка.

Із загальних відрахувань до державного бюджету спрямовано майже 3 млрд 623,7 мільйони гривень, що на 1 млрд 684,5 мільйона гривень більше, ніж торік.

Місцеві скарбниці отримали 258,8 мільйона гривень, це перевищує дані відповідного періоду минулого  року на 107,5 мільйона гривень.

Найбільші суми до бюджетів забезпечили добувні компанії АТ «Укргазвидобування», ПРАТ «Нафтогазвидобування» та ПАТ «Укрнафта».

Наразі у регіоні зареєстровано 697 підприємств, які на підставі спеціальних дозволів здійснюють видобуток корисних копалин. Базою оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин є вартість обсягів видобутих корисних копалин (мінеральної сировини), яка окремо обчислюється для кожного виду на базових умовах поставки.