Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Полтавщині надходження від «земельних» доходів склали 329,2 мільйона гривень

, опубліковано 26 квітня 2021 о 14:39

Як повідомила журналістам заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Наталія Новоженіна, за січень-березень 2021 року власники та орендарі земельних ділянок Полтавщини сплатили до місцевих бюджетів 329,2 млн грн плати за землю. Це на 13 млн грн перевищує аналогічний показник минулого року.

За використання земельних ділянок юридичні особи внесли до місцевих бюджетів Полтавщини левову частину плати за землю - 296,9 млн грн, або 90,2 відсотка надходжень. Ще 32,3 млн грн перерахували місцевим громадам фізичні особи - підприємці області.

Плата за землю - один із майнових податків, який наші співгромадяни сплачують щороку. Його зобов'язані платити фізичні особи, яким належить право власності на земельні ділянки. Це паї, які знаходяться у власності фізичних осіб, ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), земельні ділянки сільськогосподарського призначення, для садівництва, для особистих селянських господарств, городництва, інше.