Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці з початку року донарахували порушникам податкового законодавства 2,3 млн грн

, опубліковано 30 квітня 2021 о 17:28

У регіоні впродовж січня – березня цього року завершено 165 документальних перевірок. Серед них 2 планові,69 позапланових та 94 фактичні. Про це інформує заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

За її словами, у першому кварталі цього року відновлено контрольно-перевірочну роботу відповідно до законодавчих змін у частині скорочення строку дії мораторію на проведення деяких видів перевірок під час карантину.

Разом з тим, сьогодні у центрі уваги відомства представники бізнесу, що мають високі ризики щодо несплати податків та зборів. Тобто мова йде перевірки в частині порушення законодавства про виробництво, використання, ліцензування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

У першому кварталі цього року перевірками донараховано більше як 2,3 млн грн узгоджених податкових зобов'язань.

За цей же період до бюджету, з урахуванням донарахованих сум за актами перевірок поточного та минулих років, надійшло 7,2 млн грн податків та фінансових санкцій.

Також під час проведення перевірок податкові аудитори зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток у сумі 1,2 млн грн, що дасть  змогу уникнути несплати цього податку в наступних звітних періодах.

Ще на 2,6 млн грн зменшено від'ємне значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ.