Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 7 мільйонів гривень штрафів донараховано підприємцям Прикарпаття за порушення при торгівлі підакцизною продукцією

, опубліковано 07 червня 2021 о 15:31

Впродовж 2021 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели 243 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. До порушників застосували фінансові санкції на суму 7,6 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільш поширеними порушеннями виявилися:

- торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін – 56 випадків;

- продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування – 16 випадків;

- зберігання (реалізації) алкогольних напоїв та тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку – 15 випадків;

- роздрібна торгівля підакцизною продукцією без відповідної ліцензії – 7 випадків.

Крім того, за результатами перевірок податківці анулювали 13 ліцензій на право реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, зокрема 8 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та  5 ліцензій - тютюновими виробними.

Довідково:  з початку року суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території Івано-Франківської області отримали 2899 ліцензій на право роздрібної та оптової торгівлі підакцизною продукцією та 51 ліцензію на право зберігання пального. За придбання цих ліцензій суб’єкти господарювання сплатили до місцевих бюджетів 7,3 млн гривень.