Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині місцеві бюджети отримали майже на чверть більше податкових платежів

, опубліковано 11 червня 2021 о 13:36

За підсумками січня-травня 2021 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 2 мільярди 297 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Це на 24 відсотки більше аналогічного періоду торік.

«Проти фактичних надходжень минулого року в області місцеві громади Волині отримали на 445 мільйонів гривень податкових платежів більше. Це той додатковий фінансовий ресурс, що може бути спрямований на фінансування найбільш важливих соціальних питань. Оскільки бюджетоутворюючим для громад залишається ПДФО, повна легалізація всіх,без винятку, робочих місць – пріоритетне питання для керівників органів місцевої влада», - вважає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Водночас у податковій службі Волині звертають увагу керівників місцевого самоврядування на важливість залучення мешканців громад до сплати майнових податків.

«Лише належне фінансове забезпечення гарантує самостійність в ухваленні рішень та спроможність громад вирішувати актуальні питання життєдіяльності. Якщо кожен зробить свій посильний внесок у вигляді сплачених податку на нерухомість чи земельного податку до бюджету громади, якісні освіту, медичні послуги  та об’єкти інфраструктури на території громади отримають всі»,  - підсумувала в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.