Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У місцевих бюджетах Закарпаття за п’ять місяців 2021-го – майже 2,3 млрд гривень

, опубліковано 11 червня 2021 о 07:50

Протягом січня-травня 2021 року до місцевих бюджетів Закарпатської області платники податків перерахували 2 млрд 296,7 млн гривень. Ця сума майже на 389 млн грн більша, ніж за аналогічний період 2020-го. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами керівника податкових органів області, серед податків, що найбільше збагатили місцеві бюджети, – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю. Зокрема, з початку року надходження ПДФО склали понад 1,5 млрд грн (+ 236 млн грн порівняно з минулим роком), єдиного податку – 344,9  млн грн (+38,7 млн грн) та плати за землю – понад 188 млн грн (+57,4 млн грн).

«У 2021-му році податкова служба області працює над якісним адмініструванням податків та стабільним наповненням місцевих бюджетів. Податкова децентралізація дозволяє і мотивує платників, які сплачують податки до бюджету, спрямовувати кошти на розвиток свого регіону, забезпечуючи цим вчасне фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм та виконання зобов’язань місцевої влади перед своїми мешканцями», – зазначив Олексій Петріченко.