Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення під час торгівлі підакцизними товарами податківцями Одещини донараховано 67,8 млн грн штрафних санкцій

, опубліковано 16 липня 2021 о 09:09

За січень-червень 2021 року фахівцями Головного управління ДПС в Одеській області проведено 1883 фактичних перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову/роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За їх результатами застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 67,8 млн гривень.

Також, для припинення незаконної діяльності у сфері торгівлі пальним та забезпечення прозорості ведення господарських операцій на ринку пального, протягом поточного року податківцями Одещини проведено 92 фактичні перевірки АЗС, за результатами яких застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 8,2 млн гривень. Вилучено з незаконного обігу 4 тис. літрів пального на загальну суму близько 0,1 млн гривень.

З початку 2021 року видано 6858 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, 223 ліцензії на зберігання пального для власних потреб, 76 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та анульовано 973 ліцензії.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що фактичні перевірки суб’єктів господарювання здійснюються за наявності ризиків та підстав, передбачених пунктом 80.2 статті 80 Податкового кодексу України, зокрема, у разі надходження інформації від покупців (споживачів).

Так, для ефективного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизної продукції (у тому числі торгівлю паливно-мастильними матеріалами) та у разі наявності інформації про встановлені випадки недотримання такими суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України, громадяни можуть звертатися до Головного управління ДПС в Одеській області (вул. Семінарська, 5, м.Одеса, 65044).

Звертаємо увагу, що для всебічного та якісного розгляду звернень громадян просимо в зверненнях за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання, вид придбаної підакцизної продукції (з ознаками фальсифікації та/або відсутності марок акцизного податку) з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.