Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для підтримки армії – майже 200 млн грн «патріотичного» збору від закарпатців

, опубліковано 23 липня 2021 о 14:59

Протягом шести місяців 2021 року платники податків Закарпатської області на підвищення обороноздатності країни перерахували до державного бюджету 199 млн грн військового збору. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом надходження цього платежу зросли на 48,2 млн гривень.

Лише у червні цього року закарпатці сплатили 42,3 млн грн «патріотичного» платежу.

Варто наголосити, що військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Зокрема, до них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Платниками збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка. Сума збору зараховується до державного бюджету.