Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплата податків та зборів до місцевих бюджетів Закарпаття – понад 3,8 млрд гривень

, опубліковано 06 вересня 2021 о 08:12

Протягом січня – серпня 2021 року до місцевих бюджетів Закарпатської області платники податків сплатили 3 млрд 839 млн грн. Ця сума перерахованих податків протягом восьми місяців поточного року майже на 681 млн грн більша, ніж за аналогічний період 2020 року. Про це розповів начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами податківця, основними податками – рекордсменами, які наповнили місцеві бюджети краю з початку року, стали: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

Як відомо, основою місцевих бюджетів регіону є податок на доходи фізосіб. Його за вказаний термін надійшло понад 2,6 млрд гривень. Порівняно з січнем – серпнем 2020 року надходження цього податку збільшилось майже на 471 млрд гривень.

Наступний за розміром серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць – єдиний податок. За чотири місяці його розмір склав майже 544,1 млн грн. Збільшення щодо 2020 року – на 85,7 млн гривень.

Третій податок – плата за володіння або користування землею. Минулоріч протягом січня-серпня до місцевих бюджетів Закарпаття платники внесли майже 279 млн грн плати за землю, цього ж року за аналогічний термін – майже 330 млн гривень.

Акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів вийшов на четверту позицію. Надходження з початку року склали більше 112,8 млн гривень. Минулоріч – 110,9 млн гривень.

Зважаючи на рівень надходжень податків до місцевих бюджетів, фахівці органів ДПС Закарпаття переконані, що активність бізнесу, фінансова децентралізація, створення легального ринку зайнятості, виплати офіційної заробітної плати, а також сплата прозоро і в повному об’ємі податків та зборів підприємницькою громадою дадуть змогу забезпечити додаткові бюджетні резерви для соціально-економічного розвитку області.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX