Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бюджетоформуючі податки: громади Буковини отримали для розвитку понад 2,5 мільярда гривень

, опубліковано 16 вересня 2021 о 08:06

Упродовж січня-серпня 2021 до місцевих бюджетів краю надійшло понад 2579 мільйонів гривень податкових платежів. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Загальна сума отриманих територіальними громадами податків та зборів перевищує результати аналогічного періоду минулого року на 23,4 відсотка, що в абсолютній сумі становить майже 490 мільйонів гривень.

Топовими податковими платежами, які формують доходи громад Чернівецької області, стали податок на доходи фізичних осіб та єдиний податок. Так, за 8 місяців місцеві бюджети отримали понад 1,7 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб та понад 384 мільйони єдиного податку, що відповідно перевищує платежі минулого року на 339,5 та 75,9 мільйона гривень.

Також бюджетоформуючими сегментами фінансової самодостатності територіальних громад регіону є надходження від майнових податків – 329,5 мільйона гривень (плата за землю – 276,5 мільйона гривень, податок на нерухоме майно, відмінне від землі – 52 мільйони гривень).

Крім того, місцеві бюджети від бізнесу області отримали акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів –  80 мільйонів гривень; за користування лісом, надрами й водою – 25,5 мільйона гривень, податку на прибуток – 26,6 мільйона гривень, від плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, роздрібної та оптової торгівлі пальним, та на право його зберігання за цей же період склали 11 мільйонів гривень.

«Важливо, що у період карантину переважна більшість органів місцевого самоврядування зайняла активну позицію щодо забезпечення бюджетів коштами, які у підсумку спрямовуються на соціальні потреби та розвиток інфраструктури», - резюмував Віталій Шпак.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX