Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року роботодавці Одещини сплатили 10,4 млрд грн єдиного внеску

, опубліковано 08 жовтня 2021 о 16:55

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що протягом січня – вересня 2021 року платниками податків регіону сплачено 10,4 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Цей показник на 1,9 млрд грн, або 21,9% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Зокрема, у вересні 2021 року до бюджету надійшло 1,2 млрд грн, що на 175,2 млн грн, або 17,1% перевищує показник вересня 2020 року.

Позитивна динаміка надходжень єдиного внеску досягнута, у першу чергу, за рахунок співпраці з роботодавцями Одеської області та розуміння ними пріоритетності відрахувань на соціальні потреби. Також важливу роль у цьому відіграє проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи, спрямованої на детінізацію ринку праці та підвищення рівня заробітної плати найманих працівників.

Наголошуємо, що лише легальна праця передбачає належні відрахування до бюджету. Саме тому податківці й надалі контролюватимуть дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальної допомоги.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX