Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 9 місяців поточного року платники Вінниччини перерахували до місцевих бюджетів 157,4 млн грн податку за нерухомість

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 08:53

Головне управління ДПС у Вінницькій області інформує, що упродовж січня-вересня 2021 року до місцевих бюджетів надійшло 157 млн 399,5 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Прогнозовані показники перевиконано на 14,5%. Додатково до очікуваного надійшло майже 19,9 млн гривень.

Порівняно з сумою податку, що була перерахована за аналогічний період минулого року, нинішні надходження зросли майже на 43,8 млн грн, або на 38,5 відсотка.

Із загальної суми плати за нерухомість юридичні особи перерахували до місцевої казни близько 101,6 млн грн, фізичні особи – понад 55,8  млн грн. Додамо, що в обох категорій платників є позитивна динаміка як проти очікуваних показників, так і до цифр минулого року.

Нагадуємо, що згідно з пп. 266.10.1 ст. 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є  фізичні особи, які зобов’язані перерахувати його протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, та юридичні особи, що вносять податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX