Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства Тернопільщини спрямували до зведеного бюджету 331,4 млн грн податку на прибуток

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 16:07

Упродовж трьох кварталів цього року платники податків-юридичні особи Тернопілля сплатили до Зведеного бюджету України 331,4 млн грн податку на прибуток підприємств. Це перевищило очікувані надходження на 12 відсотків, отож додатково до скарбниці спрямували 34,3 млн гривень. Порівняно ж з січнем-вереснем минулого року приріст надходжень склав 117,9 млн грн, або плюс 55 відсотків.

При цьому до державного бюджету перерахували 287,4 млн грн, а до місцевих бюджетів – 44 млн гривень. Фактично скарбниці додатково отримали відповідно 18,6 млн грн та 15,7 млн гривень. Адже реальна сплата перевищила очікувану на 7 відс. та 56 відсотків.

З початку 2021 року до загального фонду зведеного бюджету платники також спрямували 5 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, що на 65 відс. перевищило очікувану сплату.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Платіж нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX