Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло понад 180 мільйонів гривень акцизного податку

, опубліковано 26 листопада 2021 о 08:04

За січень-жовтень 2021 року суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами сплатили до місцевих бюджетів Прикарпаття 182 млн грн акцизного податку, що на 25,8 млн грн більше, ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, роздрібна торгівля, алкогольними напоями (крім столових вин) та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю. Норма передбачена статтею 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами та доповненнями.

Для отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, суб’єкти господарювання повинні подати податковому органу заяву на видачу відповідної ліцензії та документ, що свідчить про сплату квартальної суми за таку ліцензію з відміткою банку.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, справляється за кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, на роздрібну торгівлю тютюновими виробами за кожне місце торгівлі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX