Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатські суб’єкти господарювання сплатили більше 377 мільйонів гривень екологічного податку

, опубліковано 26 листопада 2021 о 16:06

З початку року від платників податків Прикарпаття до бюджету надійшло 377,1 млн грн екологічного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цьогорічні надходження збільшились на 101 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Податківці зазначили, що до державного бюджету надійшло 218,2 млн грн, що на 54,2 млн грн більше, ніж торік. Місцеві скарбниці отримали 158,9 млн грн, що на 46,8 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Нагадаємо, що звітним періодом з екологічного податку є календарний квартал, тому декларація подається протягом 40 календарних днів по закінченню кварталу, а податок сплачується протягом 10 календарних днів після граничного терміну подання декларації.

Форма Податкової декларації екологічного податку затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 715 із змінами. До декларації подаються обов’язкові додатки, які є її невід’ємною частиною та заповнюються в залежності від викидів чи відходів.

Якщо платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати декларацію відповідно до вимог Податкового кодексу України.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX