Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївські автовласники сплатили 3,3 млн грн транспортного податку

, опубліковано 01 грудня 2021 о 08:06

Станом на 24.11.2021 до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 3,3 млн грн транспортного податку. Основна сума сплаченого податку, а саме 2,3 млн грн, була перерахована власниками елітних авто – юридичними особами. Внесок у сплаті транспортного податку від фізичних осіб склав 993,1 тис. грн. До трійки найпопулярніших марок автомобілів, за які мешканці Миколаївщини сплатили податок, належать MERSEDES-BENZ, LAND ROVER та LEXUS.

Слід зазначити, що об’єктом оподаткування є легкові авто не старше 5-ти років та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальних зарплат незалежно від об’єму двигуна. Ставка транспортного податку становить 25 тис грн на рік.

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX