Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині до місцевих бюджетів надійшло майже 640 мільйонів гривень плати за землю

, опубліковано 31 грудня 2021 о 14:21

Власники земельних ділянок та землекористувачі за січень-листопад 2021 року сплатили до місцевих бюджетів Івано-Франківщини 639,3 млн грн плати за землю. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 77,1 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Податківці зазначили, що значну суму земельного податку сплатили юридичні особи, що складає 555 млн грн, від фізичних осіб - землекористувачів надійшло 84,3 млн гривень.

Нагадаємо, юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного податку та до 20 лютого подають податкову декларацію на поточний рік до відповідного контролюючого органу. Сплачувати податок необхідно за місцезнаходженням земельної ділянки, рівними частинами щомісяця, протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

Нарахування фізичним особам сум земельного податку та орендної плати проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки.

Сплатити суму земельного податку фізичні особи мають упродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Платники земельного податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:

- розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

Для проведення звірки платникам необхідно мати оригінали документів, що підтверджують право на землю, на користування пільгами тощо.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення – рішення.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX