Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі роботодавці Південного міжрегіонального управління ДПС за одинадцять місяців забезпечили сплату майже 1,2 мільярда гривень ПДФО

, опубліковано 30 грудня 2021 о 08:27

Протягом січня-листопада 2021 року великі компанії, які перебувають на обліку у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, до бюджетів усіх рівнів сплатили 1,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб.

Зростання надходжень ПДФО порівняно з показниками аналогічного періоду минулого року відбулося більше ніж на 181 млн гривень. Про це повідомив начальник Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимир Коломієць.

Керівник нагадав, що ставки ПДФО визначені ст. 167 Податкового кодексу України. Основною ставкою є 18%, вона застосовується майже для всіх видів доходів громадян: зарплати, стипендії, заохочувальні виплати, виплати за договорами цивільно-правового характеру тощо. Є й низка договорів, які оподатковуються за іншими ставками. Це дивіденди за акціями – 5% або 9%, дохід від продажу майна – 5%, спадок - 5% або 18%. Також в ПКУ передбачені види доходів, які звільнені від податків згідно зі ст. 165.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX