Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На підтримку українських військових прикарпатці направили понад 476 мільйонів гривень

, опубліковано 21 січня 2022 о 08:05

Впродовж минулого року на підтримку українських військових роботодавці та фізичні особи Прикарпаття сплатили до бюджету 476,2 млн грн військового збору, що на 80,2 млн грн більше ніж минулоріч. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки української армії. Ставка складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Платниками військового збору є фізичні особи - резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України. Зокрема, до таких доходів, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться орендна плата, виграш в державну та недержавну грошову лотерею, купівля продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини та інші доходи.

Водночас звертаємо увагу, що громадяни, які в минулому році отримали доходи, з яких не сплачено податки, зобов’язані до 1 травня поточного року задекларувати такі доходи, подавши річну податкову декларацію. Задекларований податок та військовий збір слід сплатити до 01 серпня цього року.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX