Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло майже 20 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

, опубліковано 21 лютого 2022 о 16:53

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, за січень поточного року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 19,3 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 4,9 млн грн, або на 34 відсотки більше, ніж за відповідний період минулого року.

Юридичні особи – власники нерухомості сплатили 17,7 млн грн, що на 4,7 млн грн перевищує минулорічний показник, від фізичних осіб надійшло 1,6 млн грн, що на 0,2 млн грн більше ніж торік.

Нагадаємо, податок на нерухоме майно сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. Підставою для нарахування податку є дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або оригінали відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування в залежності від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.