Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі одеські компанії забезпечили сплату понад 48,1 млн грн ПДФО

, опубліковано 22 лютого 2022 о 16:59

Протягом січня 2022 року великі компанії міста Одеси, які перебувають на обліку у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з ВПП, з доходів найманих працівників сплатили до бюджетів усіх рівнів 48 млн 105 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

У розрізі галузей найбільш вагомі суми ПДФО від великого бізнесу забезпечено підприємствами галузі транспорту та зв’язку - понад 25,9 млн грн, підприємствами промислового виробництва - понад 8,4 млн грн та підприємствами оптової та роздрібної торгівлі -  понад 7,9 млн гривень.

Також будівельними компаніями спрямовано понад 2 млн грн ПДФО до зведеного бюджету.

Нагадаємо, що ставки ПДФО визначені ст. 167 Податкового кодексу України. Основною ставкою є 18%, вона застосовується майже для всіх видів доходів громадян: зарплати, стипендії, заохочувальні виплати, виплати за договорами цивільно-правового характеру тощо. Є й низка договорів, які оподатковуються за іншими ставками. Це дивіденди за акціями – 5% або 9%, дохід від продажу майна – 5%, спадок - 5% або 18%. Також в ПКУ передбачені види доходів, які звільнені від податків згідно зі ст.165.