Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Дніпропетровщини з початку 2022 року від платників єдиного податку отримали понад 1,3 млрд гривень

, опубліковано 27 травня 2022 о 16:11

Платниками Дніпропетровської області у січні – квітні 2022 року до місцевих бюджетів спрямовано понад 1,3 млрд грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2021 року надходження зросли на понад 148,1 млн грн, або на 12,7 відсотка.

Нагадуємо, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу, суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву. При цьому до заяви не додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Суб’єкт господарювання вважається платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу з наступного робочого дня після подання заяви у разі подання заяви  починаючи з 01 квітня 2022 року.

Зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою єдиного податку 2 % доходу, вважаються такими платниками єдиного податку третьої групи з дня їх державної реєстрації.