Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Житомирщини сплатили до бюджетів місцевих громад 5,9 мільярда гривень

, опубліковано 04 серпня 2022 о 12:38

За сім місяців до місцевих бюджетів регіону надійшло 5,9 мільярда гривень податків та платежів. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Сергій Красиленко, платники Житомирщини спрямували до скарбниць громад на 1,3 мільярда, або на 27,5 відсотка більше, ніж у січні – липні 2021 року.

Варто зазначити, що основними податками, які наповнюють місцеві бюджети області стали: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, податок на майно тощо.

Так, з початку року сплачено 4,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з минулим роком забезпечено зростання на 1,3 мільярда гривень, або у 1,4 раза більше.

Представники малого і середнього підприємництва перерахували до бюджету 600,8 мільйона гривень єдиного податку, збільшивши показник до аналогічного періоду 2021 року на 24,9 мільйона, або на 4,3 відсотка.

Земельного податку та орендної плати перераховано 351,9 мільйона гривень. Зокрема, землекористувачі - юридичні особи поповнили скарбниці на 329,3 мільйона, фізичні особи – на 22,6 мільйона гривень.

Більше 100 мільйонів гривень отримали бюджети області акцизного податку від роздрібного продажу підакцизної продукції, 82,7 мільйона гривень – податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 65,1 мільйона гривень –  податку на прибуток підприємств, 63,8 мільйона гривень – рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.