Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На потреби територіальних громад Івано-Франківщини платники податків сплатили майже 5,4 млрд гривень

, опубліковано 19 серпня 2022 о 12:53

До місцевих бюджетів Івано-Франківщини за сім місяців 2022 року надійшло майже 5,4 мільярда гривень податків та зборів, що майже на 30 відсотків, або на 1,2 мільярда гривень більше ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільше до місцевих скарбниць з початку року надійшло податку на доходи фізичних осіб – 3,8 мільярда гривень, це на 1 мільярд гривень більше відповідного періоду минулого року. Суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих скарбниць 614,2 мільйона гривень єдиного податку та перевищили минулорічну сплату на 93 мільйони гривень. Від власників та орендарів земельних ділянок впродовж січня-липня 2022 надійшло 367,6 мільйона гривень, також прикарпатці сплатили 82,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

Окрім того, з початку року місцеві бюджети отримали 113 мільйонів гривень від сплати акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів, 108,5 мільйона гривень екологічного податку, та 168,6 мільйона гривень рентної плати за користування надрами.

А ще місцеві скарбниці протягом січня-липня 2022 року поповнювалися за рахунок податку на прибуток підприємств – 50,3 мільйона гривень, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів – 28 мільйонів гривень, від сплати за ліцензії на право здійснення діяльності у сфері підакцизної групи товарів – 30 мільйонів гривень, рентної плати за спеціальне використання води – 10,6 мільйона гривень, туристичного збору – 11 мільйонів гривень та ін. податків та зборів.

Податкова служба Івано-Франківщини дякує кожному платнику податків за сумлінно виконані податкові обов’язки. Разом до Перемоги!