Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рентна плата: платники Дніпропетровщини протягом 2022 року спрямували до держбюджету майже 5 млрд гривень

, опубліковано 19 серпня 2022 о 14:28

З початку 2022 року платниками рентної плати Дніпропетровської області поповнено загальний фонд держбюджету на суму майже 5 млрд гривень. Порівняно з відповідним періодом 2021 року сума рентних платежів збільшилась на понад 2,6 млрд грн, або на 117,3 відсотка. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Твердохлєб.

Сумлінна сплата податків надзвичайно важлива для держави під час дії воєнного стану.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, аналізуючи надходження рентної плати, звернула увагу на позитивну динаміку надходжень порівняно з минулим роком.

Платники Дніпропетровщини демонструють добросовісність та сумлінне ставлення до сплати податків і зборів. Ми вдячні представникам бізнес-спільноти за результативну діяльність та високий рівень податкової культури при виконанні податкових зобов’язань. Від цього сьогодні залежить своєчасність соціальних виплат, а також підтримка боєздатності Збройних Сил України.

Марина Твердохлєб нагадала, що відповідно до Закону України від 15 березня 2022 року № 2139-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо запровадження диференційованої рентної плати за видобування газу природного» (далі – Закон № 2139) змінено порядок оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування газу природного.

Законом № 2139 запроваджено механізм справляння рентної плати за видобування газу природного із застосуванням трьох ступенів ставок в залежності від фактичних цін, які відповідають розрахованій Мінекономіки щомісячній середній ринковій ціні у європейському сегменті ринку.